Grønne bønner 4 kg

Fine grønne bønner.
Beskrivelse
Grønne bønner 4 kg

Bønnerne kaldes også for Haricots Verten, og er en skøn sensommer-delikatesse. De skal være så nyhøstede som muligt, knitrende sprøde og knaldgrønne – og så skal de have det berømte bid. Kogning er strengt forbudt. Vi taler nænsom tilberedning.

Køkkenbrug 

Spis bønner som tilbehør, i salater, sautéer – ja, alle grønne retter.Nip stilken af og kom bønnerne i lidt kogende vand med salt og en lille klat smør. Damp dem kun et par minutter. Vend dem med revet citronskal, flager af parmesan, lidt god olivenolie og kværnet sort peber. Eller svits dem på en varm pande, drys med frisk merian og finthakket skalotteløg og dryp med olivenolie. Husk du kan ikke spise rå bønner. Stoffet lektin kan give en slem mavepine.

Når du hælder vandet fra dine dampede grønne bønner, kan du give dem et hurtigt iskoldt brusebad. På den måde undgår du, at de ligger og koger videre, og de bevarer både bid og farve.

Ernæring 

Grønne bønner er fyldt med protein, som gør dem til en god erstatning for kød. Indeholder også mange kostfibre samt A- , B- og K-vitamin og mineralet kalcium. Husk at bønnerne bevarer flere af alle de dejlige vitaminer og mineraler, hvis du damper eller blancherer dem frem for at koge dem.

Opbevaring 

Hold dine bønner friske og grønne ved at opbevare dem i en plastpose i køleskab. Her kan de holde sig i 5-6 dage. 

- -